Sök

Språk

Sverigeturisten upptäcker Visbys innerstad

Sverigeturisten upptäcker Visbys innerstad

Vår första dag i Visby startade med en härlig och somrig promenad från vår camping som ligger precis vid vattnet. Äntligen kom solen, blåsten hade lagt sig och det kändes varmt i luften, så vi alla passade på att välja sommarklänningar. Vi promenerade längst vattnet och när vi närmade oss Visby svängde vi in till den otroligt vackra Botaniska trädgården. Wow säger vi bara! Väl värt ett besök! 

Promenaden fortsatte in till Visby, förbi den välkända och ståtliga Ringmuren. Snabbt hittade vi till Vår Fru där de serverar Visbys smarrigaste våfflor, söta som matiga, frasiga och saftiga. Mums! 

Cafeet grundades av skådespelaren Lia Boysen och grundaren till Fotografiska, Per Broman. Visbys äldsta butik byggdes om till det som idag är Vår Fru. Under renoveringen av lokalen fann de en vacker schablonmålning från 1600-talet, en originaltapet och en kakelugn som är bevarad i caféet. 

Så fort vi klev in på Vår Fru blev vi glatt överraskade av den unika miljön som inretts i en mysig och hemtrevlig stil, med antika guldfärgade speglar som smyckar caféets tegelvägg. För att inte tala om den obeskrivligt häftiga toan som bara måste upplevas, missa inte att göra ett besök på den om ni är på Vår Fru! Det finns även en ateljé på innergården där de ibland har spännande utställningar.

Vi slog oss ner och beställde varsin kaffe och en söt våffla med inkokta rabarber, vaniljgelato och nötter. Riktigt smarrigt! Då vi var relativt mätta efter vår frukost och sugna på att testa fler restauranger i Visby, valde vi att dela på våfflan och spara rum för en sommarlunch i solen. Den söta och knapriga våfflan smakade helt utsökt och det satt gott med en fika i solen som start på dagen. 

Vår Fru är ett hett tips från oss på Sverigeturisten! 

Efter vår förmiddagsfika strosade vi runt i den otroligt vackra staden som har så mycket karaktär och bär på så mycket historia, det känns som att besöka medeltidens gator. Så många mysiga butiker, caféer och gator, precis som på resterande Gotland.

Vi strosade vidare mot Stora torget där den vackra S:ta Karins/Katarinas ruin står och smyckar torget med sina mäktiga former. Kyrkan började byggas på 1200-talet när franciskanerna kom till Visby. På Stora torget finns även många restauranger med härliga uteserveringar, en marknad i mitten av torget med försäljning av smycken, kläder och prylar. Vi blev tipsade om Restaurang Bolaget som ska vara riktigt bra fransk mat och fina lokaler i 1700-tals anda. Tyvärr var uteserveringen fullsatt så vi tog riktning mot restaurangen Plaza för en utsökt lunch med utsikt över det vackra torget och S:ta Karins/Katarinas ruin.

Efter att vi njutit av vår mat-paus var det dags för lite mer strosande i de butiker som fortfarande hade öppet. Det är alltid lika trevligt med lite shopping! 

Det bar sedan av mot en mysig liten terrass som heter ’Backyard’ där de har snacks och drycker på menyn. Vi slog oss ner i en soffa där solen gassade och beställde varsin svalkande dricka och salta nötter. Ett mysigt ställe för häng i solen!

Solen började närma sig horisonten men vi kände oss inte riktigt klara med vår sista kväll i Visby, så det bar av till Villa Alma för en god drink. Vilket trevligt ställe vi hamnade på! Precis vid vattnet, med både en restaurang inomhus och en trevlig uteservering med en bar. Inredningen gick i linje med sommarens färger och likaså servitrisernas fina klänningar.

Himlen sken även den i rosa och orange när solen var på väg ner och vi gick hem till vår camping längst vattnet.

En magisk dag i Visby innerstad! 

Ska du till Gotland? Då är Visby ett måste!

Mer av vad Sverige har att erbjuda

BlommorBoendeButikCaféHotellInredningRestaurangShoppingUtflyktsmål
Västergötland

Nääs Fabriker

Nääs Fabriker i Lerums kommun, Västergötland, erbjuder sommaraktiviteter för alla åldrar, inklusive mat och glass i... Läs mer ›
IMG_0440
ButikKonstRestaurangUtflyktsmål
Dalarna

Tolvsbo värdshus

Tolvsbo värdshus är en pärla med en mångfald av upplevelser, från restaurang till konferenslokaler, hotell och... Läs mer ›
IMG_0557
BlommorCaféKeramikRestaurangUtflyktsmål
Dalarna

Midsommar i Tällberg

Tällberg är en liten by belägen i Dalarna, Sverige, känd för sin pittoreska miljö med traditionella... Läs mer ›
IMG_3489
MuseumUtflyktsmål
Dalarna

I Zorns fotspår

Gopsmor är en historisk plats där Anders Zorn skapade några av sina mest kända verk, inbäddad... Läs mer ›
IMG_5158
BoendeCaféGårdsbutikUtflyktsmål
Hälsingland

Stora Hälsingegårdars väg

Hälsingegårdarna ett UNESCOs världsarv. Vi åkte turistvägen - Stora Hälsingegårdars väg. Vilken vacker resa mellan Alfta... Läs mer ›
Screenshot-2024-06-06-at-10.09.32 AM
HotellRestaurangSpa
BohuslänVästergötland

Hotel Jacyz i Göteborg

Göteborg är en stad känd för sin kustskönhet och pulserande atmosfär. Mitt i hjärtat av denna... Läs mer ›
IMG_9168-scaled
CaféInredningRestaurangShoppingUtflyktsmål
Bohuslän

Upplev skärgårdsidyllen Öckerö i Göteborgs Skärgård

Öckerö denna pärla bland de svenska öarna bjuder på en unik skärgårdskänsla. Vi besökte Öckerö i... Läs mer ›
IMG_4480
HotellShoppingUtflyktsmål
Halland

Shoppingparadiset Gekås Ullared

Sverige är känt för sina pittoreska städer och natursköna platser, men för shoppingentusiaster är Gekås Ullared... Läs mer ›
IMG_3969