Sök

Språk

Vi har samlat hela Sverige på ett ställe!

Hos oss kan du beställa kartor och turistbroschyrer från hela landet – helt gratis. Vårt hjärta klappar för allt Sverige har att erbjuda. Därför har vi sedan 2004 samlat information och tips på vad som finns att uppleva från norr till söder, på ett och samma ställe. Allt för att göra det enkelt för dig som planerar en Sverigeresa och vill upptäcka nya favoritplatser.

Sveriges natur är unik på flera vis, något som länge attraherat besökare. Dels har vi, tack vare vårt avlånga land, ett varierande landskap längs den långa kusten från fjällen i norr till de öppna vidderna i söder. Dels har vi genom Allemansrätten en möjlighet att uppleva, njuta av och vistas fritt ute i naturen.

I Sverige finns 30 nationalparker och över 5000 naturreservat, alla med syftet att skydda vår natur och bevara vårt gemensamma natur- och kulturarv. Så länge du hjälper till att värna om naturen genom att följa de restriktioner som finns så kan du ta del av alla dessa platser.

Föredrar du storstadsmyller, god mat och kultur så är Sverige rikt även på det. Eller varför inte kombinera alltihop? Äta räkor på västkusten, besöka något av landets alla friluftsmuseum eller gå i Abbas fotspår i Stockholm? Allt detta och mycket, mycket mer har vi samlat här på Sverigeturisten.