Sök

Språk

Magi på Grand Curiosa Hotel

Magi på Grand Curiosa Hotel

Det var en gång…så börjar de flesta sagor och även denna saga om hur Liseberg Grand Curiosa Hotel kom till, och visst är det som att befinna sig mitt i en sagovärld från det du kliver in genom dörrarna och tills du går ut genom dem igen. Du står förundrad och tänker WOW vilket ställe och vilka miljöer, vilket äventyr vi varit på.

Vi blev alldeles paffa när vi kom in genom hotellets dörrar och möttes av den sagolika atmosfären, någonstans mellan Alice i underlandet och Hogwarts. Det var helt magiskt. 

Vi tog hissen, bara att åka hiss var en upplevelse i sig, upp till restaurang Mei Rose som serverade asiatiska smårätter. Det smakade alldeles utsökt och även där var det en så cool och häftig miljö att befinna sig i. 

Mätta och belåtna var det dags att besöka Lisebergs julmarknad, om den läser ni här.

Efter dagens alla äventyr och upplevelser var det ljuvligt att krypa ner i sängen i vårt fantastiskt fina rum. Här sov vi väldigt gott! 

Efter en väldigt god nattsömn så var det dags att gå ner till frukosten. Här får man välja om man vill ta sig ner med hissen, trapporna eller varför inte ta rutschkanan ner? Hotellet har en stor rutchkana som går ner till lobbyn, den var väldigt poppis hos de lite yngre besökarna! Vi var inte modiga nog, så för oss blev det trappan, som bara den är en upplevelse att gå i. Här hänger det stora fåglar, en bläckfisk, fågelburar och annan curiosa i guld från taket. Hotellet är fullt av kuriosa, märkvärdigheter och mystiska saker som Agnes tagit med hem från sina resor i uti vida världen. Här kan ni läsa om hennes historia.

Väl nere på frukosten var det dags för oss att bli golvade av detta hotell ännu en gång. Restaurangen gav oss en känsla av att vara med i en gammal film, med den stora karusellen stående intill matsalen och de fina små grytorna som frukosten serverades ur. Så otroligt maffigt hotell. 

Gör man ett besök i Göteborg är Liseberg Grand Curiosa Hotell verkligen att rekommendera. Här får man kliva in i en helt magisk sagovärld för en stund. 

Mer av vad Sverige har att erbjuda

BlommorBoendeButikCaféHotellInredningRestaurangShoppingUtflyktsmål
Västergötland

Nääs Fabriker

Nääs Fabriker i Lerums kommun, Västergötland, erbjuder sommaraktiviteter för alla åldrar, inklusive mat och glass i... Läs mer ›
IMG_0440
ButikKonstRestaurangUtflyktsmål
Dalarna

Tolvsbo värdshus

Tolvsbo värdshus är en pärla med en mångfald av upplevelser, från restaurang till konferenslokaler, hotell och... Läs mer ›
IMG_0557
BlommorCaféKeramikRestaurangUtflyktsmål
Dalarna

Midsommar i Tällberg

Tällberg är en liten by belägen i Dalarna, Sverige, känd för sin pittoreska miljö med traditionella... Läs mer ›
IMG_3489
MuseumUtflyktsmål
Dalarna

I Zorns fotspår

Gopsmor är en historisk plats där Anders Zorn skapade några av sina mest kända verk, inbäddad... Läs mer ›
IMG_5158
BoendeCaféGårdsbutikUtflyktsmål
Hälsingland

Stora Hälsingegårdars väg

Hälsingegårdarna ett UNESCOs världsarv. Vi åkte turistvägen - Stora Hälsingegårdars väg. Vilken vacker resa mellan Alfta... Läs mer ›
Screenshot-2024-06-06-at-10.09.32 AM
HotellRestaurangSpa
BohuslänVästergötland

Hotel Jacyz i Göteborg

Göteborg är en stad känd för sin kustskönhet och pulserande atmosfär. Mitt i hjärtat av denna... Läs mer ›
IMG_9168-scaled
CaféInredningRestaurangShoppingUtflyktsmål
Bohuslän

Upplev skärgårdsidyllen Öckerö i Göteborgs Skärgård

Öckerö denna pärla bland de svenska öarna bjuder på en unik skärgårdskänsla. Vi besökte Öckerö i... Läs mer ›
IMG_4480
HotellShoppingUtflyktsmål
Halland

Shoppingparadiset Gekås Ullared

Sverige är känt för sina pittoreska städer och natursköna platser, men för shoppingentusiaster är Gekås Ullared... Läs mer ›
IMG_3969