En smak av svensk historia på Grythyttans Gästgivaregård
Mitt i Bergslagens skogar ligger Grythyttans Gästgivaregård – en plats där tiden tycks stå stilla och varje detalj bär på en berättelse. Sedan 1640 har gäster välkomnats hit för att njuta av värme, matglädje och rofylld miljö.
Här möts klassisk svensk gästfrihet och gastronomi i världsklass – med menyer komponerade med omtanke om både råvaror och tradition.
Oavsett om du kommer hit för en romantisk weekend, ett kulinariskt äventyr eller bara för att andas lantlig stillhet – så lämnar du Grythyttan lite mer inspirerad.

Vi fick två fantastiska dagar här på Grythyttans Gästgivaregård, helgen bjöd på varmt och soligt vårväder.




Det mest kända kaféet i Grythyttan är Guldkringlan, ett anrikt kafé och konditori som har funnits sedan 1928. Sedan december 2019 ägs det av Loka Brunn-koncernen, som även driver Grythyttans Gästgivaregård. Guldkringlan är känt för sitt hembakade bröd och bakverk av högsta kvalitet, tillagade av passionerade bagare och konditorer.
I vårt paket ingick en fikabuffé så vi får besöka Guldkringlan vid ett annat tillfälle.

Ja ni ser själva att vi fick smaskigt fika så det räckte för denna eftermiddag.




Hela Gästgivaregården är smakfullt inredd.




Omgivningarna och planteringarna utanför prunkade i vårens färger.






Oscar lede oss genom vinkällaren och med sitt kunnande och sin berättarkonst var det en lite annorlunda och trevlig upplevelse.




På kvällen serverades vi en upplevelse i den gastronomiska världen. Middagen serverades i ”Kötthimlen”, en fantastisk fin lokal som fått sitt namn efter att man ställt dit en mörningskyl för kött. Å nog var det himmelska smaker i både mat och dryck vi fick uppleva. Oscar som ledde oss tidigare på dagen genom vinkällaren och nu på kvällen genom hela menyn.








Vad kan man mer önska? Nu återstår en god natts sömn i vårt fina rum, å sköna var sängarna 😃
